Niezawodnośc Octavki 1,6 102 KM gaz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dziadekk
    Rider
    • 2011
    • 355
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Sory, że nie zupełne w temacie, ale nie ma problemu, aby silniki przekręciły pół miliona km na LPG. Mam Lanosa też 8V, właśnie przekręciłem 571 000 km. Na LPG od 1500 km, oliwy nie bierze (Mobil 1). Nadal poleci 175km/h. Rok pr.1998, żal sprzedac

Komentarz

• PITER 22
      Classic
      • 2010
      • 21

zanim zamontujesz LPG sprawdz dokładnie silnik.Jak pisał kolega.pewne rzeczy które nie miały wielkiego wpływu na bęzynie będa miały na gazie. jakiekolwiek nieszczelności na dolocie. kable WN,świece. Niema świec do gazu po prostu niektóre są trwalsze.do gazu zakładałem NGK 23(OPEL) potem platynówki NGK bo były trwalsze niż inne tu niema oszczedzania. Na regulacjach. w instalacji lpg 60% zależy od gazownika i 40% od instalacji. A największym błędem jest stosowanie ubogich mieszanek. pali uszczelki ,zawory i ciągle deptasz. 2 razy w roku regulacja (temp.przejscia na gaz) miałem 3 wozy na gaz i było dobrze w O1-tur nie zakładam.bo za krótkie przebiegi byłoby 50/50 (gaz-benzyna). według mnie jest to bez sensu. Firmowej w salonie nie zakładałem bo nie będe się bujał 60km.na regulacje czy przeglądy.Jeśli się zdecyduje to BRC SEQENT serwis na miejscu i zaufany gazownik który wie czego po nim oczekuje.

Komentarz

Pracuję...